X
Categorii
Carucioare cu rotile cu actionare manuala

Ordoneaza:

Afișare:

Ce tipuri de scaun cu rotile este potrivit nevoilor tale?

   Scaun cu rotile este un reper ce intră, din neferice, adeseori brusc în viața noastră. Suntem nevoiți să alegem unul și este important să stabilim niște criterii de selecție. La Tehno-Farm.ro există mai multe tipuri din care puteți alege, inclusiv manual, electric, pediatric și rigid. Pentru a găsi un scaun cu rotile potrivit nevoilor dumneavoastră acordați-vă un pic de timp pentru documentare. Pe lângă prețul său, un scaun cu rotile medical este, de asemenea, esențial pentru cineva cu nevoi speciale.
  Un scaun cu rotile electric aduce după sine o substanțială creștere a independenței pacientului. Această independență are un factor benefic mental pentru pacient dar și unul economic pentru dumneavoastră, existând posibilitatea să elimine sau măcar să diminueze eventualele cheltuieli legate de asistență. Acest tip de scaun cu rotile medical ascunde însă și o capcană: datorită ușurinței în operare, se poate ajunge la decondiționarea fizică a pacientului și la atrofierea mușchilor.

  Un scaun cu rotile manual este o alternativă, acesta fiind ales funcție de gradul dizabilității și de condiția medicală a pacientului. Consultați oferta Tehno-Farm.ro pentru a vă face o idee despre disponibilitatea unui scaun cu rotile manual potrivit nevoilor dumneavoastră. În primul rând, la alegerea unui scaun cu rotile manual, trebuie să vă gândiți dacă este necesar sau nu ca cineva să împingă scaunul.
  În cazul în care raspunsul este pozitiv iar pacientul nu are capacitatea fizică de a propulsa singur scaunul, atunci va trebui să vă orientați către unul electric. Dacă însă exista șansa ca acest scaun cu rotile să fie operat de pacient cu un mic ajutor din partea dumneavoastră, atunci trebuie să știți că acesta este o alegere excelentă. La fel de eficient ca un scaun cu rotile electric dar mai ușor de utilizat, de multe ori vine cu caracteristici personalizabile care adaugă confort și funcționalitate.

Scaun cu rotile și carucioare rulante pentru toate situațiile

   Scaun cu rotile și carucioare rulante sunt dispozitive concepute pentru permiterea deplasării persoanelor ce din motive diverse au această abilitate limitată. Cadrul din materiale ușoare și rezistente este conceput pentru a prelua sarcina de lucru a corpului în călătoriile pe distanțe mai scurte sau mai lungi. Anumite modele cu sisteme de scaune reglabile ce pot fi ajustate pentru a se potrivi particularităților corpului pacientului. Majoritatea producătorilor de scaune cu rotile au sisteme de scaune reglabile disponibile atât pentru adulți cât și pentru copii.
  De asemenea, puteți alege dintr-o varietate de culori pentru scaune. Atunci când vorbim despre scaun cu rotile pentru copii trebuie să știm că el trebuie reglat mai des decât modelul pentru adulți. Corpul unui copil are mai multe șanse să-și schimbe dimensiunea și forma decât cel al unui adult, așa că aceste carucioare rulante sunt concepute astfel încât să fie capabile să suporte diferite stadii de dezvoltare.

  Istoria acestor carucioare rulante a început în 1817, când Nicolas Grollier de Serviriere a proiectat primul astfel de dispozitiv. Acest francez a lucrat singur în Lyon, unde a dezvoltat primul său scaun cu rotile. Acesta era format dintr-un scaun vertical în stil scară, cu cinci roți mici în față și una în spate pentru echilibru. Două din roțile din față erau antrenate de manivele, iar roata din spate era atașată unui suport pentru picioare.
  Câțiva ani mai târziu, Spitalul Carver a realizat un scaun cu rotile care avea la bază modelul de carucior rulant dezvoltate de Nicolas Grollier de Serviriere. În 200 de ani am asistat cu toții la evoluția remarcabilă a acestor carucioare rulante ce s-au dezvoltat în multe direcții, în încercarea de a acoperii toate tipurile de dizabilități întâlnite, pentru toate vârstele. Manuale sau electrice, aceste carucioare rulante sunt gata să facă mai ușoară viața persoanelor cu dizabilități.

Alegerea dintre fotolii rulante și scaun cu rotile

   Fotolii rulante vin în principal cu diferențe legate de confort, dar pe termen lung beneficiile acestor fotolii rulante depășesc cu mult simpla mobilitate. Multe persoane vârstnice beneficiază de aceste fotolii rulante, ceea ce face ca procesul de proiectare să se centreze în jurul confortului, siguranței și fiabilității. De cele mai multe ori scaunele au o lățime ușor supradimensionată iar pernele sunt ferme dar confortabile.
  Fotoliile rulante oferă un bun suport lombar, un suport excelent al brațelor și de cele mai multe ori vin într-un design clasic ce traversează bariera timpului. Pe lângă faptul că sunt confortabile, aceste fotolii rulante medicale au mai multe caracteristici demne de interes. Un scaun lift poate oferi mai multe poziții de înclinare, inclusiv una potrivită unui pui de somn. Aceste fotolii oferă confort pentru gât și cap, suportul pentru picioare este realizat ergonomic oferind utilizatorului șansa de a găsii cea mai bună poziție în scaun.

  Există multe tipuri din care puteți alege fotolii rulante, inclusiv manual, electric, pediatric sau rigid. Proiectate special pentru diverse tipologii de pacienți, aceste fotolii medicale au caracteristici ce pot diferii de la caz la caz. De exemplu, atunci când se adresează copiilor vor avea cotiere groase, căptușite, care se pliază în afara drumului atunci când nu sunt folosite. Suporturi pentru picioare reglabile pe înălțime ce previn obstacolele în timpul urcării și coborârii din scaunul cu rotile.
  Centură pelviană ce ajută la menținerea unei poziții corecte în scaunul cu rotile, de multe ori și o curea pentru gambe ce oferă sprijin picioarelor. Mânerele de împingere sunt reglabile pe înălțime pentru confortul și controlul îngrijitorului. Când cumpărați un scaun cu rotile pentru copii, amintiți-vă că considerentele sociale și de stil de viață ale copilului sunt la fel de importante ca și nevoile sale fizice. Luați în considerare hobby-urile, prieteniile și temperamentul copilului.

scaun cu rotile
carucioare rulante
fotolii rulante
whatsapp