Tensiometru electronic se găsește într-o gamă variată de prețuri, acestea fiind determinate de complexitate și de mărime. Unele tensiometre vin cu manșete care pot fi întinse în jurul încheieturii mâinii sau pe circumferința brațului. Există și modele cu manșete pre-perforate sau flexibile. Raportul de piață globală a tensiometrului electronic oferă o analiză aprofundată și informații despre peisajul competitiv al pieței. Raportul include informații detaliate despre furnizorii cheie precum și provocările de pe piața globală, evidențiind de asemenea oportunitățile și amenințările cu care se confruntă industria.
Până de curând, tensiometrele cu mercur erau considerate standardul de aur al estimării non-invazive a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, având în vedere preocupările recente cu privire la toxicitatea mercurului, a existat o scădere la nivel mondial în utilizarea acestor instrumente. Acest lucru a determinat Uniunea Europeană să impună eliminarea treptată a instrumentelor pe bază de mercur. Iar un tensiometru electronic este ușor de utilizat!
Un tensiometru electronic din oferta Tehno-Farm.ro vă poate ajuta să obțineți rezultatele de care aveți nevoie fără bătăi de cap. Dispozitivul umflă automat manșeta, afișează citirile și chiar înregistrează măsurătorile anterioare pentru o referire ușoară. De asemenea, vine cu o garanție de doi ani. Pe lângă faptul că este accesibil, acesta măsoară tensiunea arterială și pulsul într-un model premium de ultimă generație. Principalul producător de instrumente medicale electronice este firma Japoneză Omron.
Fondată în Kyoto în 1933, această companie a reușit să inoveze neîncetat și să creeze dispozitive medicale de calitate, astfel că astăzi este foarte probabil să găsiți un tensiometru electronic Omron în cabinetele medicale din întreaga lume. Cel mai bun raport calitate / preț îl găsim la seria Omron 3, acesta fiind considerat unul din cele mai bune instrumente de monitorizare a tensiunii arteriale. Portabilitatea, modul de afișare, configurarea facilă și acuratețea datelor sunt principalele sale caracteristici.
Tensiometru electronic este un instrumente medicale destinate determinării tensiunii arteriale, iar modelele de tensiometre electronice de brat fac practic același lucru. Pentru această măsurare există două modele: metoda ascultatorie, ce determină presiunea arterială prin monitorizarea sunetelor ce sunt produse prin curgerea turbulentă a sângelui prin artere (denumite sunete Korotkoff) sau metoda oscilometrică, aceasta înregistrând și evaluând oscilațiile arterelor. Prima metodă este preferată de personalul medical, furnizând rezultate mai precise.
Din păcate, aceasta folosește mercur, metal rar interzis în UE. Astfel că oscilometrele digitale au făcut pasul de la utilizarea casnică, pentru care au fost concepute inițial, la cea pe scară largă. Astăzi le întâlnim în cabinetele medicale. Principiul lor de funcționare este relativ ușor de înțeles: în loc să înregistreze citirile înregistrate acustic acestea înregistrează și evaluează oscilațiile arterelor. Atât valoarea sistolică cât și cea diastolică sunt calculate cu ajutorul unui algoritm iar rezultatul este afișat pe ecranul tensiometrului electronic.
Funcție de nivelul de complexitate putem avea tensiometre electronice de brat semi-automate sau automate. Ambele dispozitive funcționează după același principiu, diferența dintre cele două fiind dată de manșetă. În vreme ce la cele semi-automate este necesară umflarea manșetei cu ajutorul unei pompe de mână, în cazul celei automate această operațiune nu mai este necesară, manșeta umflându-se automat. Pentru obținerea unor rezultate relevante poziționarea manșetei se face pe braț sau la încheietura mâinii, funcție de modelul de tensiometru electronic folosit.
Manșeta astfel fixată va determina în primă instanță tensiunea sistolică iar ulterior tensiunea diastolică. În momentul în care fluxul de sânge este din nou prezent presiunea manșetei variază periodic în sincron cu presiunea ciclică precum și cu contracția arterei branhiale, iar un algoritm complex va calcula din toate datele citite astfel valoarea tensiunii arteriale. Trebuie să reamintim că această metodă nu are acuratețea metodei ascultatorie, ce este preferată de personalul medical.
Pret tensiometru electronic nu va șoca pe nimeni. Pentru că varietatea este foarte mare, generând o plajă de prețuri destul de largă. În mod natural, modelele de ultimă generație sau cele ce sunt destinate specialiștilor sunt mai scumpe decât un tensiometru electronic destinat uzului casnic. În același timp trebuie să fim conștienți că ar trebui să ne ferim de acele tensiometre electronice de brat ce se vând foarte ieftin! Acestea pot furniza citiri false iar pe baza lor putem lua decizii greșite.
Din dorința de a diminua efectele acestor citiri defectuoase a datelor, instituțiile Uniunii Europene precum și Institutul Național American de Standarde lucrează la noi standarde și reglementări a căror aplicare va restricționa intrarea pe piață a dispozitivelor neconforme. Cele mai frecvente preocupări legate de managementul riscurilor gravitează în jurul tendinței tensiometrelor de a raporta o tensiune arterială mai mare decât cea reală, aceasta generând un tratament medicamentos inutil.
Ca toate echipamentele medicale, tensiometrele electronice de braț au nevoie de întreținere regulată. Majoritatea unităților medicale urmează intervalele de service recomandate de producător, dar din păcate există și unități care ignoră service-ul periodic sau calibrarea instrumentarului medical. Cu toate că întreținerea unui tensiometru electronic este extrem de simplă. Acesta trebuie să fie păstrat curat și uscat, nu trebuie curățat cu substanțe chimice dure și nu trebuie folosit în spații cu umiditate ridicată.
Aceste măsuri elementare vor mării durata de viață a dispozitivului și vor făcea ca pret tensiometru electronic să pară mai mic! Iar în zilele noastre, când datorită stilului de viață hipertensiunea arterială afectează mai mult de jumătate din populația Europei, posibilitatea monitorizării frecvente a tensiunii este un dar pe care trebuie să știm să îl apreciem. Cu atât mai mult cu cât bolile de inimă sau accidentele vasculare cerebrale sunt de cele mai multe ori generate de hipertensiune!