X
Categorii
Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W

Lampa UV-C germicida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W

Caracteristici principale:

Tipul luminii: ultraviolete UV-C;

Putere electrica: 36 W;

Eficienta dezinfectarii: 15 m2;

Accesorii incluse:trepied universal si curea pentru agatare pe perete.

Lampile germicide sunt dispozitive de dezinfectie a suprafetei si aerului cu raze UV-C, lungime de unda 254 nm care perturba imperecherea bazelor ADN prin formarea dimerilor pirimidinici ceea ce duce la inactivarea bacteriilor, virusurilor (inclusiv Sars-CoV-2) si protozoarelor.


Eficienta de dezinfectare a radiatiilor ultraviolete UV-C a fost confirmata in raportul ISBN 9783901906251 al Comisiei Internationale pentru Iluminare (CIE) si de catre alte institute de cercetare.


Astfel s-a ajuns la concluzia că majoritatea bacteriilor si virusurilor cunoscute au o doza necesara de expunere de 8 mJ/cm2, ceea ce inseamnă ca un flux de radiații UV-C de 1 W/m2 are nevoie de 800 secunde, aprox. 13 minute pentru dezinfectarea în proportie de 90% a unei suprafete aflate la 1 m distanta de sursa.


Durata dezinfectare

Cca. 2 ore/zi, 15 minute timp aproximativ de dezinfectare a suprafetelor aflate la 1 m distanta de sursa de lumina. Acest interval de timp este acoperitor si pentru neutralizarea SARS-CoV-2, care are nevoie de o doza de aprox. 4 mJ/cm2, adica 400 secunde, deci 7 minute.


Cum se folosesc?

Puteti crea un mediu steril, pozitionand lampa cat mai aprope de suprafata de dezinfectat, astfel incat lumina sa cada pe aceasta. Obiectele plasate in umbra nu se dezinfecteaza! O expunere foarte lunga poate deteriora obiectele din material plastic. Dupa pornirea lampii, nu trebuie sa existe oameni sau animale aflate in raza de actiune directa a razelor UV-C. Dupa finalizarea expunerii, nu este necesara ventilatia camerei. Daca tuburile UV se sparg, este necesara ventilatia camerei timp de 30 minute si indepartarea pieselor cu manusi, fara utilizarea aspiratorului.


Lampile cu ultraviolete de tip UV-C sunt daunatoare pentru sanatatea umana?

Da, supraexpunerea la UV-C 254 nm provoaca iritatii ale pielii (eritem) si ochilor (conjunctivita). Aceste consecinte pot fi dureroase si pot provoca pierderea temporara de vedere, dar nu au efect pe termen lung. Radiatia UV-C cu unda scurta, spre deosebire de UV cu o lungime de unda mai lunga (UV-A, UV-B), nu patrunde in straturile mai profunde ale pielii sau in interiorul ochiului dar se recomanda neexpunerea la aceste radiatii a corpului uman (si nici a animalelor).


Cate ore trebuie sa functioneze lampa UV-C intr-o zi pentru o sterilizare eficienta?

Lampile UV-C trebuie sa functioneze 1-2 ore pe zi pentru o sterilizare eficienta. 15 minute timp aproximativ de dezinfectare a suprafetelor aflate la 1 m distanta de sursa de lumina.


Lampile UV-C sunt eficiente pentru distrugerea virusului SARS-CoV-2?

Da, distrug toate virusurile, mucegaiul, ciupercile, agentii patogeni, microorganismele, inclusiv virusul SARS-CoV-2 responsabil pentru epidemia COVID-19. Cu toate acestea, lampile UV-C nu au nici un efect asupra tratamentului persoanelor infectate cu virus, ci protejeaza numai impotriva bolilor care pot fi transmise pe cale aeriana si prin contact cu suprafete infectate.


Unde se folosesc lampile de dezinfectare cu ultraviolete UV-C?

Puteti utiliza lampi UV-C in oricare zona in care doriti sa creati un mediu igienic si steril, singurul element important este sa aveti grija sa il utilizati intr-un mediu fara prezenta persoanelor: centre de sanatate si spitale, cabinete medicale, fabrici, intreprinderi, institutii de invatamant (gradinite, scoli, universitati), sali de curs, de asteptare, locuri de joaca, toalete, etc.

1. Evaluează produsul


2. Adaugă opinia

Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W

Cod produs: UVC 36
0 opinii(scrie una)
Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W Lampa UV-C bactericida, pentru dezinfectarea suprafetelor, stativ si strap perete, 36W
La comanda
Cantitate
715.00 lei
Plata securizata
whatsapp