X
Categorii
Aparate aerosoli / Nebulizatoare

Ordoneaza:

Afișare:

Cum pot folosi un aparat aerosoli?

  Aparat aerosoli odată achiziționat naște firesc întrebarea: cum se folosește! În cazul în care aveați emoții, trebuie să vă dăm o veste bună: puține lucruri sunt mai ușor de folosit decât un aparat aerosoli achiziționat de la Tehno-Farm.ro. Cea mai folositoare recomandare este cea privitoare la filtru: acesta fiind cel mai important element este necesar să îl monitorizați în permanență, iar în cazul în care capătă o culoare închisă este indicat să îl schimbați. Revenind la folosirea noului dumneavoastră aparat aerosoli, primul pas este îmbinarea capacului nebulizatorului împreună cu piesa bucală.
  Acest lucru va permite medicamentului să se instaleze în căile respiratorii ale pacientului. De asemenea, este important să păstrați separat filtrul de tubulatura nebulizatorului. După ce v-ați asigurat că toate elementele aparatului sunt corect asamblate puteți racorda noul dumneavoastră aparat aerosoli la rețeaua de energie electrică, apoi apăsați comutatorul pe poziția „deschis” și începeți tratamentul conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

  Cu toții cunoaștem, mai mult sau mai puțin, beneficiile terapiei cu aerosoli. Și suntem de acord că cea mai bună metodă este cea naturală, cea care implică plimbări regulate pe malul mării, pentru a putea beneficia de aerosolii marini. O astfel de plimbare, dimineața în zori, poate face minuni, sporind imunitatea și tratând afecțiunile respiratorii. Dar pentru a fi cu adevărat eficientă, această cură ar trebui să dureze minim o săptămână.
  Este evident că nu toți avem acces la astfel de plimbări. O alternativă naturală la plimbările matinale pe malul mării o constituie vizitarea unei saline. Cu un dozaj de maxim 4 ore pe ședință, această terapie naturală are și ea beneficii vizibile aproape imediat. Însă mult mai la îndemână este folosirea unui aparat aerosoli în confortul casei. Acesta va folosi substanțe chimice decongestionante și bronhodilatatoare, dar în cazuri speciale și numai sub îndrumarea medicului se pot folosii chiar antibiotice.

La ce este bun un nebulizator comparativ cu un aparat aerosoli?

  Aparat aerosoli este un dispozitiv medical asemănător unui nebulizator, dar primul este mai cunoscut de pacienți. Un nebulizator livrează un amestec de medicamente, care ajută la tratarea infecțiilor respiratorii și la prevenirea apariției viitoarelor infecții. Un nebulizator funcționează prin administrarea medicamentelor direct în plămâni, făcând tratamentul ușor și convenabil. Medicamentele inhalate sunt utilizate în mod obișnuit în inhalatoare pentru a trata bronșita și alte probleme respiratorii.
  Inhalatoarele necesită respirații puternice și coordonate pentru a funcționa, dar utilizarea unui nebulizator este o modalitate mult mai ușoară de a administra medicamentele inhalate. Tratamentul se poate face în doar 15 minute. Pentru o eficiență sporită asigurați-vă că instrucțiunile de folosire sunt urmate cu atenție iar pacientul respiră adânc și încet. Amestecul de vapori ar trebui să curețe căile respiratorii cu rezultate vizibile încă de la prima folosire. Este important să se respecte schema prescrisă de medic cu privire la perioada tratamentului.

  Cel mai important pas în utilizarea unui nebulizator este determinarea cauzelor care stau la baza tusei. Tusea este un răspuns normal la iritanți, iar un nebulizator poate furniza medicamente în plămâni rapid și eficient. Nebulizatorul poate fi folosit și de cei care întâmpină dificultăți în utilizarea unui inhalator sau nu pot folosi unul din orice motiv. Un alt aspect important de reținut este tipul de nebulizator care trebuie utilizat.
  În mod ideal, un pacient cu o cooperare ridicată și o conștiință clară ar trebui să poarte un muștiuc în timp ce folosește o mască facială. O mască facială trebuie utilizată pentru pacienții cu boli severe sau tulburări cognitive. Pentru pacienții cu tuse sau o problemă cu spută, nebulizatorul trebuie utilizat cu un bronhodilatator pentru a ajuta la îndepărtarea sputei excesive. În timpul ședinței cu nebulizator, pacienții trebuie instruiți să respire lent și adânc și să expire prin cavitatea nazală.

Când pot folosi un inhalator cu abur cald?

  Inhalator cu abur cald este un produs medical ce aduce în atenție o practică veche de mii de ani. Spre deosebire de un aparat aerosoli, ce își are originea în Anglia începutului de secol XX, informațiile despre terapia cu abur ne duc la vechile civilizații antice. Știm cu siguranță că această terapie era folosită de vechii egipteni, de greci și de romani. Dar în vreme ce aceștia foloseau aburul pentru relaxare, peste ocean, civilizația aztecă folosea și ea băile cu abur pentru curățarea corpului de boli sau pentru refacerea după o luptă.
  Doar mai târziu oamenii au început să folosească aburul în scop medical, dezvoltând astfel terapia prin abur și favorizând producerea unor noi dispozitive ce ajută la inhalarea acestuia. Astăzi terapia prin abur este cel mai răspândit remediu casnic folosit pentru calmarea mucoasei nazale. Aerul cald eliberează mucusul din nas, gât și plămâni, permițând respirației să revină la normal.

  Trebuie subliniat că folosirea unui inhalator cu abur cald nu va vindeca infecția, dar poate diminua simptomele bolii, ajutând astfel organismul să lupte mai eficient cu boala. În cazul în care se adaugă elemente chimice sau naturale în inhalatorul cu abur cald, acesta va avea rezultate în lupta cu afecțiunile sistemului respirator. Probabil că mulți își amintesc de leacurile bunicii, ce punea într-o oală cu apă fierbinte diverse plante medicinale silindu-ne să stăm apoi vreme de 10-15 minute, cu un prosop în cap, deasupra ei.
  Era o metodă tradițională de vindecare, din păcate cu un risc crescut de accidente. Astăzi, când este atât de ușor de achiziționat un inhalator cu abur cald suntem mai aproape de un remediu tradițional, aplicat însă cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Astfel, acum această metodă este deschisă și copiilor mici, care cu siguranță ar fi în mare pericol deasupra unei oale cu apă fierbinte!

aparat aerosoli
nebulizator
inhalator cu abur cald
whatsapp