Termometru electronic poate lua temperatura în principiu atât de la gură, de la axilă sau rect. Pentru un sugar sau un copil mic, ultima variantă poate fi incomodă și dificil de realizat. Pentru temperatura orală, timpul de citire la un termometru electronic este destul de lung, putând să ajungă la 15 minute. În plus, există unele diferențe între termometrele de axilă și cele de rect.
Utilizarea unui termometru diferit pentru fiecare locație le va face mai precise, așa că este important să fiți conștienți de aceste diferențe atunci când alegeți un termometru digital. Dar precizia termometrului poate fi compromisă. Senzorii de temperatură utilizați în termometrele orale sunt micuți iar protecția lor este deficitară, ceea ce poate duce la o plasare variabilă în raport cu sursa primară de căldură. Experiența Tehno-Farm.ro în comercializarea termometrelor electronice ne-a arătat că în final acestea au mai multe avantaje decât dezavantaje față de termometrele mecanice.
Precizia și viteza unui termometru electronic s-au îmbunătățit substanțial fața de momentul introducerii lor pe piață, dar în continuare sunt încă prezente limitări. Înainte de cumpărarea unui termometru digital este indicat să verificați prospectul și datele tehnice furnizate de producător. Avantajul incontestabil al unui astfel de termometru este cu siguranță viteza. Mulțumită ei, diagnosticarea unui pacient se va face ușor și rapid.
Este indicat ca termometrul pe care îl achiziționați să prezinte un design intuitiv și o citire de mare viteză. Verificați de asemenea dacă dispozitivul este calibrat corect. În cele din urmă vrei să beneficiezi de cel mai bun termometru electronic pentru nevoile tale! Chiar dacă prețul este un criteriu important pentru orice investiție, există cazuri în care acesta devine secundar. La fel și în cazul termometrului, trebuie să punem accent pe acuitatea datelor furnizate de acesta și de ușurința citirii lor, prețul devenind un criteriu secundar.
Termometru electronic poate fi foarte util pentru a lua temperatura unui copil. Cu toate acestea, este vital să urmați câteva reguli simple pentru a evita greșelile. În primul rând, ar trebui să țineți termometrul aproape de axila copilului. Este important ca senzorul să atingă pielea copilului și nu îmbrăcămintea din acea zonă. Chiar dacă știm cu toții că interacțiunea cu un copil poate fi un pic mai dificilă, în cazul în care este posibil este indicat să se măsoare temperatura rectală.
Termometrele rectale sunt cele mai precise, în timp ce un termometru digital ce citește temperatura axilei sau cea bucală nu va furniza date la fel de precise. Pentru a vă asigura că obțineți citiri precise, trebuie să vă asigurați că curățați termometrul înainte de a-l folosi și deasemenea asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului. Timpul uzual pentru măsurarea temperaturii, în cazul unui termometru electronic, este de obicei de 10 secunde.
Astăzi producătorii de aparatură medicală au inclus o mulțime de facilități, la care nu ne-am fi gândit cu puțin timp în urmă. Astfel, termometrele pot fi prevăzute cu o lupă ce facilitează citirea temperaturii fără atingerea termometrului. Avalanșa de modele poate fi un pic stânjenitoare, astfel că noi recomandăm ca în cazul în care aveți posibilitatea să consultați opinia unui medic înainte de achiziția unui termometru digital.
În acest fel veți putea să vă rafinați căutările funcție de necesitățile dumneavoastră reale. În principiu, atunci când ne referim la aceste instrumente știm că urmează să întâlnim aceleași caracteristici: portabilitate, o sondă ce măsoară temperatura și un afișaj digital ce o exprimă. Referindu-ne la sonda termometrului, aceasta folosește trei tipuri de senzori: un termistor, un detector de temperatură cu rezistență sau un termocuplu. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, ceea ce a determinat unii producători să ofere termometre digitale cu senzori multiplii.
Termometru digital multifuncțional vine într-o varietate de tipuri din care să alegeți, inclusiv cu infraroșu sau lentila din Mica. Termometrele cu infraroșu măsoară temperatura obiectelor folosind o combinație de radiație infraroșu de înaltă frecvență și căldură, neavând nevoie de contact direct cu pacientul. Pentru citirea temperaturii se folosește o lentilă îndreptată către suprafața pe care vrem să măsurăm temperatura. Acest tip de citire fără contact, chiar dacă nu are o acuitate foarte ridicată, are avantajul limitării contaminării cu viruși.
A fost remarcat cu siguranță în timpul pandemiei de COVID 19, când mulți agenți economici l-au achiziționat pentru măsurarea temperaturii vizitatorilor. Tehnica moderna facilitează însă funcții mult mai complexe, astfel că astăzi avem acces la un termometru digital multifuncțional ce oferă sloturi de memorie, putând astfel stoca date și efectua analize comparative asupra evoluției temperaturii. Aceste instrumente sunt excelente pentru uz casnic, clinic și profesional, fiind ușor de manipulat și depozitat.
Un termometru digital multifuncțional cu lentilă de mica este un excelent instrument pentru măsurarea temperaturii. Lentilele de mica sunt însă foarte sensibile la șocuri mecanice, așa că trebuie ca înainte de achiziționare să analizați aria de utilizare a acestuia. În cazul în care mediul de lucru este mai dur, s-ar putea ca acesta să nu reziste. Aceste termometre vin și cu iluminarea din spate a afișajului, în anumite momente poate fi un detaliu folositor.
Este adevărat că în cazul unui termometru electronic complex trebuie studiat cu atenție manualul de utilizare, asigurându-ne că folosim corect funcțiile sale. De asemenea, astfel vom accesa toate facilitățile oferite de noul nostru termometru digital. Important de reținut, lentila de mica este unul din cele mai importante repere. Pentru funcționarea corespunzătoare a acesteia trebuie să vă asigurați în permanență că nu este acoperită de praf sau de diverse grăsimi, elemente ce pot afecta acuitatea citirii temperaturii.